Kvarner u kratkom #4

Kvarnerska filmska komisija organizira četvrto izdanje programa Kvarner u kratkom u sklopu kojeg će se na najkraći dan u godini, u petak, 22. prosinca u 19 sati, u Art-kinu prikazati tri domaća kratkometražna filma snimljena u Primorsko-goranskoj županiji, a nakon projekcije slijedi razgovor s autorima filmova. Na repertoaru su dokumentarci Dnevni boravak Maje LežajeKantrida Luke Karla Kauzlarića te eksperimentalni film Žal Mare Prpić.

U sklopu ovogodišnjeg programa, s početkom u 20 sati, slijedi kinopremijera drugog kratkometražnog filma Kristine Barišić Neka ljubav kaže sve o nama kojoj će prisustvovati filmska ekipa.

Istoga dana od 16 do 18 sati u atriju Art-kina održat će se predstavljanje Medijateke – zavičajne zbirke Specijalne filmske knjižnice Art-kina nakon čega slijedi okrugli stol na temu proizvodnje AV djela na području Primorsko-goranske županije simboličnog naziva Snimano kod nas. Na okruglog stolu sudjelovat će Vanja Tataj-Štok, savjetnica za muzejsku djelatnost, audiovizualnu djelatnost i vizualne umjetnosti u Gradu Rijeci, riječki location manager Dean Lalić te koordinatorica programa Art-kina Ana Šegrt.

Popratni program ovogodišnjeg Kvarnera u kratkom donosi nam radionicu izrade videospota koja će se održati 19. i 20. prosinca od 12 do 15 sati u Mini Art-kinu u vodstvu riječke redateljice filmova i glazbenih spotova Kristine Barišić. Radionica je prilagođena osobama raznolikog filmskog i srodnog iskustva, a prijave se vrše putem e-adrese klub@art-kino.org.

Kvarner u kratkom program je kojim se predstavljaju filmovi kratkog metra mladih lokalnih autora i autorica, snimljeni u Primorsko-goranskoj županiji. Kvarnerska filmska komisija ovim programom želi učiniti svoj rad vidljiv široj javnosti, predstaviti produkcije snimljene na našem području, ali i otvoriti prostor za učenje i rad mladih.

Kvarnerska filmska komisija regionalni je filmski ured osnovan 2016. unutar javne ustanove Art-kino uz podršku i poticaj Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra. Vizija Kvarnerske filmske komisije je učiniti Rijeku i Primorsko-goransku županiju privlačnim i prepoznatljivim filmskim destinacijama, a putem pruža administrativnu, logističku, obrazovnu i stručnu podršku domaćoj i stranoj audiovizualnoj produkciji.

Other news

Primorsko-goranska županija
Grad Rijeka
HAVC
Art-kino Croatia
Rijeka 2020 - Port of Diversity